Gyakorlatilag max félóránként kimegyek és megnézem.
És alig várom, hogy mit főzzek, süssek rajta.
Főleg a süssek, ami azért nagy dolog, mert soha életemben nem sütöttem igazán.
A csirkecurryt igazából már régen tervezem, de a fő ok az volt, hogy süthessek egy naan-t, indiai kenyeret.
A másik hatás, ami ért, hogy most fedeztem fel igazán a youtube receptkínálatát.
Tegnap, ha éppen nem a konyhát, spejzt pakoltam, akkor ott élvezkedtem.
Úgyhogy most ezek alapján készült az étel.
Naan
A csirkecurry meg itt és itt .
Currys csirke
Egy nagyobb kifilézett csirkemell1 közepes hagyma
2 kk koriandermag
5 szem kardamom
3 szem szegfűszeg
2 gerezd fokhagyma
2-3 cm gyömbér
2 kk kurkuma
1 kk római kömény
2 kk currypor
1 pohár joghurt
A csirkemellet (ez ugyanaz a csirke, amiből tegnap a leves készül, a két combja meg várakozik még a mélyhütőben) kockákra vágom.
A koriandert, kardamomot, szegfűszeget mozsárban összetöröm.
A fokhagymát és a gyömbért egészen apróra nyomom vágom.
3 evőkanál olajon megpirítom a hagymát, ráteszem fokhagymát, gyömbért, a koriander, kardamom, szegfűszeg keveréket. Kicsit összepirítom, majd rádobom a csirkét. Amikor a hús már fehér, ráteszem a többi fűszert, egy kicsit hagyom együtt párolódni, majd ráöntöm a joghurtot, és összeforralom. Chilit és kéne bele rakni, ha valakinek bírja a gyomra, így csak az én tányéromba tettem utólag.
Két személyes adag.
Mellé naant adtam, és Mirelle hagymás köményes rizsét.
Általában elégedett vagyok a főztömmel, de ez egyszerűen zseniális volt.
Ja, és a naan... Szegény beteg párom azt mondta, hogy ezt kéri minden szaftos ételhez, leginkább a lecsóhoz.