Dalit

Spárgás hétvége II.

2008. május 04. 09:09 - Dalit

Spárgakrémleves

A spárga szárait következő nap használtam fel.

500 gr zöldspárga szára
2 ek + 1 ek vaj
fél liter alaplé

2 dl tejszín
só, bors, szerecsendió 

A spárgaszárakat megpucoltam, 3-4 cm-es darabokra vágtam.
A vajon elkezdtem párolni, majd felöntöttem az alaplével. Sóztam, borsoztam, szerecsendióztam.
Mikor megfőtt, összeturmixoltam.
Újra felforrósítottam, belekevertem a tejszínt, és összeforraltam. A végén a tűzről lehúzva egy evőkanál hideg vajat tettem bele, és összekevertem.
Pirított zsemlekockákkal ettük.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dalit.blog.hu/api/trackback/id/tr2452975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása