Tegnap, még éppen az eső elött, illetve mémi csöpögés közepette, még gyorsan csináltunk egy bográcsolást.
Kedves szomszédom ajánlotta a pásztortarhonyát, amit az igazat megvallva még soha nem főztem, de az már biztos, hogy még fogok. Nagyon, nagyon remélem, lesz még most ősszel is olyan idő még, hogy újra megfőzzük a kertben, mert egyszerű, gyors, és isteni.
50 dkg tarhonya
25 dkg szalonna kb.
70 dkg krumpli
egy szál kolbász
2 nagy fej hagyma
2 ek pirospaprika
só
A szalonnát beledobtam a bográcsba, és kiolvasztottam a zsírját, a hagymát megpirítottam, rádobtam a tarhonyát, azt is megpergeltem, beledobtam a kolbászt, hogy az is kiadjon egy kis zsírt, meghintettem paprikával. Felöntöttem vízzel, beledobtam a kockára vágott krumplit is.
Annyi vízet tettem rá, hogy éppen ellepje, és hagytam főni még kb. fél órát, míg a tarhonya meg nem főtt, és a vízet fel nem szívta.
Isteni, egyszerű étel.