És akkor jöjjenek a deszertek. Itt már senkinek nem volt ereje fotózni, de nagyon jók voltak.
½ kg répa finomra reszelve
5 dkg mazsola (aki szereti)
5 egész zöld kardamom
20 dkg cukor
7dl tej
5 dkg vaj
pucolt és összetört pisztácia / mandula /, kesudió, ami otthon van, egy maroknyi
Pucoljuk meg és reszeljük le a répát finomra. A vajat olvasszuk fel, pároljuk meg kicsit a répát, adjuk hozzá a hajából kiszedett és durvára összetört kardamommagot, a mazsolát és a cukrot, varjuk meg, míg az utóbbi felolvad.
Apránként öntsük hozzá a tejet és főzzük addig (kb. egy óra…) amíg az egészet magába nem szívja a répa, ill. el nem párolog. Az utolsó 5 percben keverjük bele a pisztáciát, mandulát vagy kesudiót.
Nagyon lusta verzió : pároljuk meg a répát vajon és főzzük meg sűrített cukrozott tejjel. Az eredmény meglepően ugyanaz J