Dalit

Répahalwa

2009. szeptember 18. 15:48 - Dalit

 És akkor jöjjenek a deszertek. Itt már senkinek nem volt ereje fotózni, de nagyon jók voltak.

 

½ kg répa finomra reszelve

5 dkg mazsola (aki szereti)

5 egész zöld kardamom

20 dkg cukor

7dl tej

5 dkg vaj

pucolt és összetört pisztácia / mandula  /, kesudió, ami otthon van, egy maroknyi

Pucoljuk meg és reszeljük le a répát finomra. A vajat olvasszuk fel, pároljuk meg kicsit a répát, adjuk hozzá a hajából kiszedett és durvára összetört kardamommagot, a mazsolát és a cukrot, varjuk meg, míg az utóbbi felolvad.

Apránként öntsük hozzá a tejet és főzzük addig (kb. egy óra…) amíg az egészet magába nem szívja a répa, ill. el nem párolog. Az utolsó 5 percben keverjük bele a pisztáciát, mandulát vagy kesudiót. 

Nagyon lusta verzió : pároljuk meg a répát vajon és főzzük meg sűrített cukrozott tejjel. Az eredmény meglepően ugyanaz J

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dalit.blog.hu/api/trackback/id/tr771387162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása