Dalit

Duplakukoricás polenta salsával

2010. szeptember 23. 10:20 - Dalit

Na, még egy kis salsa. Munkahelyi ebédnek vittem.

 

Hozzávalók:

 

        A polentához
  • 1 dl kukoricadara
  • 3,5 dl víz
  • fél doboz konzervkukorica
  • 5 dkg parmezán
  •  
           A salsához
  • Fél uborka
  • fél avokádó
  • 2 újhagyma
  • egy paradicsom
  • kevés chili
  • 1 lime leve
  • 2 ek olívaolaj
  • só, oregano
  • koriander híján egy csokor petrezselyem 
  •  
1.    Felforralom a vizet egy lábasban. A kukoricadarát beleszórom a vízbe és addig főzöm kevergetve körülbelül 10 percig, amíg az összes vizet fel nem szívta, és sűrű nem lett. Belekeverem a sót, a parmezánt, egy kevés chilit, és a lecsöpögtetett kukoricaszemeket. Egy lapos jénai vagy egyéb peremes tálba simítom, olyan 3 cm vastagon, és hagyom kihűlni. Rárakom egy másik tálcát, vagy tányért, arra megfelelő súlyt, pl. egy konzervet, vagy lekváros üveget, ami lenyomatja, és elteszem a hűtőbe legalább 2 órára, de lehet egy egész éjszakára is.
2.    A salsához apróra vágom az avokádót, az uborkát, az újhagymát, paradicsomot, petrezselymet, összekeverem, meglocsolom a lime levével, és ízlés szerint fűszerezem.
3.    Egy grillserpenyőben nagyon kevés olajat hevítek. A polentát háromszögekre vágom. A szeletek mindkét oldalát 5 percig sütöm, amíg megpirul Majd a salsával tálalom.
 
Hidegen is finom

 

Szólj hozzá!
Címkék: kukorica

A bejegyzés trackback címe:

https://dalit.blog.hu/api/trackback/id/tr892293989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása