Dalit

Grillezett cukkinisaláta

2010. november 03. 15:18 - Dalit

Ez is egy jó kis hústalan munkahelyi ebéd volt nekem. Mostanában valahogy sokkal kevésbé kívánom a húst. De mivel életem párjának viszont nem étel az étel hús nélkül, magamnak kotyvasztok néhány dolgot. Például cukkinit, amit ő nem szeret. Csak mindig megkostólja, és azt mondja, hogy, hmm, ez nem is rossz. Ez most tényleg nem volt rossz, viszont meglepően erős lett. Gyönyörű kápiának kinéző zöldséget vettem a hétvégén, amiről kiderült, hogy méregerős paprika. Úgyhogy most ezt használom csili helyett, de még így is óvatosan. Goodfood és Nemisbéka ihletésére

  • 1 ek olívaolaj
  • 1 ek vaj
  • 2 kisebb cukkini
  • parmezán
  • fél lime
  • Tokaji aszú balzsamecet (pillanatnyi nagy kedvenc
  • só, bors
  • menta
  • parmezánsajt
  • egy szelet erős pirospaprika
  • 1 ek napraforgómag (fenyőmag híján)
  •  

A cukkinit zöldséghámozóval vékony szeletekre vágom. A vaj és olaj keverékén gyorsan megpirítom, de csak annyira, hogy még ropogós maradjon. Kirakom egy tálba. A maradék olajon megpirítom az apróra vágott paprikát, és a szotyit. A cukkinit, sózom, borsózom, meglocsolom olívaolajjal, a balzsamecettel és a lime levével. Megszórom a magokkal, a paprikával, egy kevés friss mentával, petrezselyemmel, és a végén a parmezánforgácsokkal. Hagyom állni. Szerintem langyosan is jó, de higeden is remek.

 

Szólj hozzá!
Címkék: vega cukkini vegán

A bejegyzés trackback címe:

https://dalit.blog.hu/api/trackback/id/tr182420212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása