Valójában annyira marokkói mint én. Ez is goodfood recept eredetileg, de kivételesen annyira rosszak voltak a receptbeli arányok, hogy inkább csak az ötlet származik onnan.
- · 2 csirkemell
- · 1 ek olívaolaj
- · 1 ek méz
- · 1 tk római kömény
- · 1 csipet fahéj
- · 1 tk koriandermag
- · 150 ml alaplé
- · 1 bögre kuszkusz
- · egy paradicsom
- · 1 marék mirelit vegyes zöldség
- · 1 csokor petrezselyem
- · olaj a sütéshez
A csirkemellet vékony csíkokra vágtam. Az egész fűszereket forró serpenyőben megpirítottam, majd mozsárban összetörtem. Összekevertem a mézzel, olajjal, és belehempergettem a csirkecsíkokat.
A kuszkuszt leöntöttem a felforrósított alaplével, és még egy kevés forró vízzel. Lefedve hagytam állni.
Egy serpenyőben olajat forrósítottam, és a csirkecsíkokat megpirítottam, sütöttem rajta. A húst félreraktam, a serpenyőben még egy kevés olajat hevítettem, és megsütöttem rajta a zöldséget.
A kuszkuszt villával fellazítottam, összekevertem apróra vágott paradicsommal, a zöldséggel, a maradék fűszerrel, és az felaprított petrezselyemmel.
Az egész maximum fél óra alatt elkészült és remek vacsora, és nekem másnapi ebéd lett.