Dalit

Marokkói csirke kuszkusszal

2010. november 26. 14:06 - Dalit

Valójában annyira marokkói mint én. Ez is goodfood recept eredetileg, de kivételesen annyira rosszak voltak a receptbeli arányok, hogy inkább csak az ötlet származik onnan.

  • ·         2 csirkemell
  • ·         1 ek olívaolaj
  • ·         1 ek méz
  • ·         1 tk római kömény
  • ·         1 csipet fahéj
  • ·         1 tk koriandermag
  • ·         150 ml alaplé
  • ·         1 bögre kuszkusz
  • ·         egy paradicsom
  • ·         1 marék mirelit vegyes zöldség
  • ·         1 csokor petrezselyem
  • ·         olaj a sütéshez

 

A csirkemellet vékony csíkokra vágtam. Az egész fűszereket forró serpenyőben megpirítottam, majd mozsárban összetörtem. Összekevertem a mézzel, olajjal, és belehempergettem a csirkecsíkokat.

A kuszkuszt leöntöttem a felforrósított alaplével, és még egy kevés forró vízzel. Lefedve hagytam állni.

Egy serpenyőben olajat forrósítottam, és a csirkecsíkokat megpirítottam, sütöttem rajta. A húst félreraktam, a serpenyőben még egy kevés olajat hevítettem, és megsütöttem rajta a zöldséget.

A kuszkuszt villával fellazítottam, összekevertem apróra vágott paradicsommal, a zöldséggel, a maradék fűszerrel, és az felaprított petrezselyemmel.

Az egész maximum fél óra alatt elkészült és remek vacsora, és nekem másnapi ebéd lett.

 

Szólj hozzá!
Címkék: csirke

A bejegyzés trackback címe:

https://dalit.blog.hu/api/trackback/id/tr282465230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása