Dalit

Braiselt, vagyis sütött-párolt póréhagyma

2011. március 22. 10:17 - Dalit

Egyik rendszeresen olvasott angol nyelvű blogról való a recept. Nagyon szeretem a póréhagymát, de főzéshez eddig főleg krémlevesekhez, szószokhoz használtam.

Sajnos most csak két darab póréval készítettem kettőnk számára, de szerintem fejenként két szálat is megettünk volna. Az egyik fontos dolog, hogy olyan póréhagymát vegyünk, és használjuk, aminek minél hosszabb a fehér része, mert ehhez csak az használható.

  • ·         2 szál póréhagyma
  • ·         1 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • ·         2 ek vaj
  • ·         kakukkfű
  • ·         egy kevés cukor
  • ·         babérlevél
  • ·         fél pohár fehérbor
  • ·         petrezselyem

 

1.      Levágom a póréhagyma fehér részét, és alaposan megmosom, hogy a belsejéből is kimosódjon az esetleges homok.

2.      Egy kanál vajat forrósítok egy serpenyőben, hozzáadom a fokhagymát, és a póréhagymát körbesütöm 1-2  perc alatt minden oldalát. Közben megszórom sóval.

3.      Az egészet átöntöm egy tepsibe, megszórom egy kevés cukorral, kakukkfűvel,

4.      Hozzáadom a fehérbort, a babérlevelet, és 170 fokos sütőben sütöm 30-40 percig. A végén megszórom a petrezselyemmel, és tálalom. 

Most egy csirkemellhez volt köret. Abbahagyhatatlan.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dalit.blog.hu/api/trackback/id/tr322746511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása