Nem is értem, hogyhogy nincs ez már bejegyezve. Pedig gyakran készítem, magamnak, lányomnak, munkahelyi ebédnek. De valljuk meg még az emberem is megeszi, csak ha választhat, ő inkább valami húsételt akar.
Igazából a világ legegyszerűbb ételei ezek a curryk, és akárhogyan is lehet variálni, függően, hogy mi van éppen kéznél.
De ma egy Goodfood receptet választottam, Roopa Gulati receptje.
-
egy olaj
-
egy hagyma apróra vágva
-
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
-
fél ujjnyi gyömbér, szintén apróra
-
1 chili kimagozva (izlés szerint, óvatosan)
-
fél tk kurkuma
-
egy tk garam masala
-
1 tk római kömény
-
só
-
egy konzerv hámozott paradicsom
-
Egy doboz csicseriborsóm lecsöpögtetve
-
egy-két marék mirelit leveles spenót
-
joghurt
-
Felforrósítom az olajat, beledobom a hagymát, és pár percig párolom. Hozzádobom a fokhagymát, gyömbért, és még 5 percig párolom.
-
Hozzáadom a fűszereket, egy pár másodpercig pirítom. Beleteszem a hámozott paradicsomot, összetöröm a fakanállal, és 5 percig főzöm.
-
Belerakom a lecsöpögtetett csicseriborsót, ezzel is főzöm 5 percig, majd a spenótot, és a chilipaprikát is és összefőzöm.
-
Egy kanál joghurtot teszek a tetejére találáshoz. Rizst, vagy inkább naant adunk hozzá..