Dalit

Csicseriborsó curry

2011. november 17. 22:23 - Dalit

Nem is értem, hogyhogy nincs ez már bejegyezve. Pedig gyakran készítem, magamnak, lányomnak, munkahelyi ebédnek. De valljuk meg még az emberem is megeszi, csak ha választhat, ő inkább valami húsételt akar.

Igazából a világ legegyszerűbb ételei ezek a curryk, és akárhogyan is lehet variálni, függően, hogy mi van éppen  kéznél. 

De ma egy Goodfood receptet választottam, Roopa Gulati receptje. 

S4300033-1.JPG

  • egy olaj

  • egy hagyma apróra vágva

  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva

  • fél ujjnyi gyömbér, szintén apróra

  • 1 chili kimagozva (izlés szerint, óvatosan)

  • fél tk kurkuma

  • egy tk garam masala

  • 1 tk római kömény

  • egy konzerv hámozott paradicsom

  • Egy doboz csicseriborsóm lecsöpögtetve

  • egy-két marék mirelit leveles spenót

  • joghurt

 

  1. Felforrósítom az olajat, beledobom a hagymát, és pár percig párolom. Hozzádobom a fokhagymát, gyömbért, és még 5 percig párolom.

  2. Hozzáadom a fűszereket, egy pár másodpercig pirítom. Beleteszem a hámozott paradicsomot, összetöröm a fakanállal, és 5 percig főzöm.

  3. Belerakom a lecsöpögtetett csicseriborsót, ezzel is főzöm 5 percig, majd a spenótot, és a chilipaprikát is és összefőzöm.

  4. Egy kanál joghurtot teszek a tetejére találáshoz. Rizst, vagy inkább naant adunk hozzá..

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dalit.blog.hu/api/trackback/id/tr763384970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása