Én is egyike vagyok azoknak, akik rajonganak a tarhonyáért, és keresik az újfajta felhasználási lehetőségeket. A Goodfood-on már többször láttam az orzoval, az olaszok rizstésztájával készült ételeket. Az orzo annyira nem izgatott fel, de rájöttem, hogy helyette mennyivel jobb lenne a magyar tarhonyát használni. És lőn.:)
· 1 kis cukkini felszeletelve, csíkokra vágva
· két kaliforniai paprika, csíkokra vágva
· egy lilahagyma szeletekre vágva
· 1-2 paradicsom szeletekre vágva
· 4 gerezd fokhagyma összenyomva
· ¼ csésze olívaolaj
· másfél tk só
· egy csésze tarhonya
Dresszing
· 1/3 csésze citromlé (két citrom)
· ¼ csésze olívaolaj
· 1 tk só
· fél tk frissen őrölt feketebors
Az összeálításhoz:
· ¼ csésze fenyőmag
· 5 dkg fetasajt
· bazsalikom
Először elkészítem a tarhonyát. Egy evőkanál olajon megpirítom, míg halványbarna nem lesz, majd felöntöm kétszer annyi forró vízzel, sózom, lefedem, és kislángon addig főzöm, míg felszívta a folyadékot, és elkészül.
Közben egy serpenyőben megpirítom a zöldségeket, néha megforgatva. Berakom a sütőbe a serpenyőt, és hagyom még 10-15 percet sülni. Összekeverem a dresszinget
Egy nagy tálba összekeverem a tarhonyát a zöldségekkel, meglocsolom az öntettel, és megszórom a maradék hozzávalóval. Szobahőmérsékleten tálalom.