Dalit

Tarhonya sült zöldségekkel

2011. december 17. 10:35 - Dalit

Én is egyike vagyok azoknak, akik rajonganak a tarhonyáért, és keresik az újfajta felhasználási lehetőségeket. A Goodfood-on már többször láttam az orzoval, az olaszok rizstésztájával készült ételeket. Az orzo annyira nem izgatott fel, de rájöttem, hogy helyette mennyivel jobb lenne a magyar tarhonyát használni. És lőn.:)

 

·         1 kis cukkini felszeletelve, csíkokra vágva
·         két kaliforniai paprika, csíkokra vágva
·         egy lilahagyma szeletekre vágva
·         1-2 paradicsom szeletekre vágva
·         4 gerezd fokhagyma összenyomva
·         ¼ csésze olívaolaj
·         másfél tk só
·         egy csésze tarhonya
Dresszing
·         1/3 csésze citromlé (két citrom)
·         ¼  csésze olívaolaj
·         1 tk só
·         fél tk frissen őrölt feketebors
Az összeálításhoz:
·         ¼ csésze fenyőmag
·         5 dkg fetasajt
·         bazsalikom
Először elkészítem a tarhonyát. Egy evőkanál olajon megpirítom, míg halványbarna nem lesz, majd felöntöm kétszer annyi forró vízzel, sózom, lefedem, és kislángon addig főzöm, míg felszívta a folyadékot, és elkészül.
Közben egy serpenyőben megpirítom a zöldségeket, néha megforgatva. Berakom a sütőbe a serpenyőt, és hagyom még 10-15 percet sülni. Összekeverem a dresszinget
Egy nagy tálba összekeverem a tarhonyát a zöldségekkel, meglocsolom az öntettel, és megszórom a maradék hozzávalóval.  Szobahőmérsékleten tálalom.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://dalit.blog.hu/api/trackback/id/tr773459847

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Karácsonyi fatörzs (Bousche Noél) recept 2011.12.19. 20:19:18

Recept elkészítése - a piskótatekercset kiterítjük, megkenjük a lekvárral, ha túl sűrű likőrrel hígítjuk. A cukrot a tojással habosra keverjük, gőz fölött besűr

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.