Valamikor régesrégen nagy divat volt a sóban sütés, amit valamiért mára elfelejtettem, elhagytam.
De most az olajmentes diétában újra visszajött ez a remek ötlet. Ráadásul akármennyire diétázok, azért a párom mégiscsak enne néha valami normális ételt. PV, vagyis protein + vegetable napra isteni egy diétás káposztasalátával.
- 8 csirkefelsőcomb
- só, bors
- majoranna
- mustár
- fél kg só
- egy csomag káposzta, sárgarépa salátata (Spar)
- 3 újhagyma
- egy tojássárgája
- sovány jogjurt
- édesítőszer
- fehérbors
- tárkony (opcionális)
- citromlé
A csirkecombokat befűszereztem, bekentem kevés mustárral, rászórtam felaprított fokhagymát. Egy közepes tepsi alját beborítottam sóval. Ráhelyeztem a combokat, és 180 fokon egy óra alatt megsütöttem. A saját adagomról leszedem a bőrt.:(
A zöldségeket beraktam egy tálba, kipótoltam egy fél hagymával, és két brokkoliszárral, amit szintén juliennre vágtam. megsóztam
A joghurtot összekevertem a fűszerekkel, és hagytam egy órát állni. Remek ebéd és vacsora volt.