Az úgy kezdődött, hogy dukan doktor könyvében van egy recept az un. Csodaleves"ről, ami nagyban segíti a diétát.
Hááát, meg kell mondanom, ha ezt olvasom elsőre, egy életre elmegy a kedvem a dukan-tól.
„ végy 6 leveskockát":) De aztán jobban elolvastam, és rájöttem, hogy a diétás káposztaleves egy húsosított formája.
Így aztán elkezdtem gondolkozni, összeraktam a káposztaleves, a saját zöldséglevesem és egy dukanos leves receptet, és megalkottam a sajátomat. Az igazat megvallva, egy darab bio marhahúsleves kocka ment bele.
Nem elég, hogy diétás, és valójában egy maradékmentő leves volt, még valami egész elképesztően jó lett, a nagyon nem diétázó pasim és kétszer evett belőle.
20 dkg csirkecombfilé
két sárgarépa
egy fél karalábé
egy kis darab zeller
10-15 dkg gomba (valójában fél kg gomba szára:)
két újhagyma
két gerezd fokhagyma
egy negyed káposzta
egy kis csokor petrezselyem szárastúl
egy kiskanál olaj
só, bors,
A „tésztához"
1 kanál buzakorpa
7 kanál zabkorpa
1 tojás
fél-egy dl tej
A csirkecombot felkockázom, a sárgarépákat és a karalábét nagyobb darabokra vágom. Az újhagymát felszeletelem. Egy nagyon kevés olajat hevítek, beledobom a húst, fehéredésig sütöm, felöntöm egy kevés vízzel. Rászórom a hagymát, az összenyomott fokhagymát, a petreszelyem szárát nagyon apróra vágva, hagyom egy kicsit együtt párolódni, majd a répát, zellert, gombát is beledobom. sózom, borsozom Mikor már egy kicsit megfőtt, hozzádobok egy marék zöldborsót, és a darabokra vágott káposztát. Izlés szerint fűszerezem.
Amíg megfő, elkészítem a tésztát.
A hozzávalókat összekeverem, és egy vékony palacsintát sütök belőle. Vékony csíkokat vágok a palacsintából, és ezzel tálalom a levest.