A bobotie egy délafrikai ízes, húsos étel, amit némileg lerontottam, hogy megfeleljen a diétának.
De beírom azért az eredeti hozzávalókat is, mert úgy valóban szaftosabb lehet. De azért így is elég jó volt. Dukan majonézzel ettem.Amikor az ajánlás után elkezdtem keresni a receptet, úgy tűnt, kicsit olyan, mint a mi lecsónk. Ahány ház, annyiféle recept. Végeredményben én kedvenc Nigella Lawson receptjét követtem.
- 1 hagyma
- fél kg darált marha
- két ek zabkorpa (mehetne mellé még búzakorpa is) tejbe áztatott zsemle helyett.
- madras curry por
- egy kanál xilit
- só, bors,
- kurkuma
- 1 kanál sherry ecet
- worchestershire szósz
- Fél cukkini (alma, chutney, és mazsola helyett)
- babérlevél
- 2 dl tej
- 1 tojás
A hagymát apróra vágtam, és a mikróban megfonnyasztottam, összekevertem a hússal. Hozzáraktam a zabkorpát, fűszereket, és a lereszelt cukkinit. Bevallom, én ennyi cukkinit most megengedtem magamnak PP napon.
Egy sütőedényt kikentem kókuszzsírral. Belesimítottam a húst. 160 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütöttem. Összekevertem a tojást a tejjel, ráöntöttem a félig kész hússal, és még sütöttem 20-25 percig. Melegen és hidegen is jó. Dukan majonézzel ettem.
Holnap sült sütőtökkel, és sárgarépával fogom enni.
Dukan majonéz.
- 1 tojássárgája
- 1 kanál mustár
- só, bors
- joghurt és vagy túró
A tojássárgáját habverővel nagyon alaposan összekeverem a mustárral, majd a joghurttal. Ízlés szerint sózom, borsozom.