Ilyet nem szoktam csinálni, de most beírom Chili és vanilia receptjét, mert egyrészt isteni lett, másrészt, annyira beleillett a diétámba.
Igazából kérdéses, hogy a kókusztej szabad vagy nem, de állítólag nagyon egészséges zsírok vannak benne, másrészt meg annyira vágytam, hogy a vendégeimnek valami különleges deszertet adjak.
- 500 dkg sovány túró
- 3 ek xilit
- 3 kis doboz kókusztej
- egy citrom héja
- 1 zacskó hidegben oldódó zselatin
A túrót, xilitet, két doboz kókustejet alaposan összekevertem. Egy doboz kókusztejben elkevertem a zselatint, és hozzáadtam a túrós keverékhez. Belereszeltem a citromhéjat, és formákba kanalaztam.
Négy órát hagytam a hűtóben. Az igazság az, hogy több zselatin kellett volna, vagy jobb a melegeni való, mert nem jött ki a formákból, ezért kanállal ettük. De nagyon finom és könnyű édesség volt. Lehet gyümölccsel, lekvárral is enni.