TudatosanTeszem csoportomnak, akikkel együtt próbálunk némi súlyfölöslegtől megszabadulni.
Dolce Vita receptjét szerintem ma reggel olvastam, és azonnal át kellett alakítanom zabkorpás változatba. Remélem, megbocsátja, hogy rögtön megosztom.
- 500 g zsírszegény túró
- 4 tojás
- 1 citrom héja
- 3,5 dl tejföl
- édesítő
- 12 dkg zabkorpa
Igazából nekem épp elfogyott a zabkorpa, egy kicsit vegyítettem búzadarával.
A túrót két tojás sárgájával, a zabkorpával, és a citrom héjával összekevertem alaposan. Egy órát állni hagytam, hogy a zabkorpa megduzzadjon.
A sütőt 180 fokra felmelegítettem. Két tojás fehérjét habbá vertem, összekevertem a túróval. A másik két tojást édesítőszerrel és a tejföllel elkevertem.
A zabkorpás túróból gombócokat formáztam, és egy kicsit kivajazott sütőtálba beleraktam. A tetejét megkentem a tojásos tejföllel, és egy fél óra alatt megsütöttem.
A képen kicsit égettnek tűnik, de nem olyan vészes.