Dalit

Pisztráng zöldborsós rizottóval

2015. április 27. 18:12 - dalitgasztroblog

pisztrang.jpg

Kedves kommentelőm A fickó fakanállal hatására készítettem ezt az isteni fogást. Én ugyan lazacpisztráng helyett sima pisztránggal, de ez semmit nem von le az értékéből.

Két főre

  • 2 pisztráng
  • 1 bögre arborio rizs
  • 1 bögre fagyasztott zöldborsó
  • fél liter alaplé
  • 1 dl fehérbor
  • 1 dl tejszín
  • 1 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • citromlé
  • olaj
  • vaj

A pisztrángokat kívül belül sóztam, boroztam, meglocsoltam citromlévell.

Az apróra vágott hagymát kevés olaj és vaj keverékén megpároltam, a végén hozzáadtam a nagyon apróra vágott fokhagymát. Beleraktam rizst, és pár percig együtt pároltam. 1 dl fehérborral felöntöttem, és megvártam amíg a szesztartalma elpárolog, és a rízs felszívja. Ezután kis merőkanalanként hozzáadtam az alaplét, és folyamatosan kevertem, mikor az alaplé már elfogyott, de nem volt még tökéletes al dente, forró vízzel pótoltam.  Mielőtt elkészült, hozzáöntöttem a zöldborsót, és összefőztem. Legvégül egy dl tejszínt beletettem. Lefedtem és félrehúztam a tűzhelyről.
Amíg a pisztráng elkészült, még a risotto is meleg maradt.

A pisztrángot olajon megsütöttem, az első oldal kb 5 perc alatt, a másik oldalt 3 percig sütöttem. 

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: pisztráng

A bejegyzés trackback címe:

https://dalit.blog.hu/api/trackback/id/tr427398522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása