Izraelből hazatérve egy jó magyar étel. Ami persze szerb.:) Nagyon nem távolodtam el a Mediterráneumtól.
- 75 dkg pontyfilé
- 15 dkg szalonna.
- 2 db hagyma
- fél kg krumpli
- fél kg paradicsom
- fél kg paprika
- 1 nagy doboz tejföl
- só, bors
A filéket alaposan besóztam, és állni hagytam egy órát. Közben a paradicsomokat forró vízbe raktam, majd hideg vízzel lehűtöttem, és leszedtem a héját. A krumplit meghámoztam vastag szeletekre vágtam, és megfőztem. A paprikát és a hagymát is felszeleteltem.
A szalonnát felszeleteltem, és a felét egy sütőbe is betehető nagy serpenyőben elősütöttem. Ráraktam a halat bőrös felével, és azt is elősütöttem, hogy ropogós legyen.
A halat kiszedtem a serpenyőből, és elkezdtem az összes hozzávalót rétegesen belehelyezni.
Alulra a krumpli, rá a paprika, hagyma, paradicsom, ismét paprika, hagyma, paradicsom, közben sóztam, borsoztam. Megkentem tejföllel, majd egész tetejére ráraktam a halszeleteket, amit szintén megkentem tejföllel.
Lefedtem, és 30 percig sütöttem, majd fedő nélkül még 30 percig.