Dalit

Csirkemell vincellér módra

2007. szeptember 01. 19:38 - Dalit

A recept alapját egy réges régi Magyar Konyhában olvastam.
Ott egy kicsit bonyolultabb volt, járt hozzá rák is. Azóta egy kicsit egyszerűsítettem.
A vincellér módra jelzi, hogy eredetileg ez egy szüreti étel, ami sokféle húsból lehet, de mindenképpen alkotórésze a bor.


Csirkemell vincellér módra

2 nagyobb csirkemell filé
1 fél fej shalott hagyma
2-3 dl száraz fehérbor
3 dl tejszín
Kotányi borskeverék
só bors, kakukkfű
olaj

A melleket szeletekre vágom, sózom, borsozom, megszórom a borskeverékkel.
A hagymát apróra vágom, olajon inkább párolom, mint pirítom, majd a szeleteket kisütöm.
Ráöntöm a fehérbort, és tovább párolom, majd a tejszínt, és addig főzöm együtt, amíg a mártása besürűsödik.
Szerecsendiós krumplipürével tálalom
Szólj hozzá!
Címkék: csirke bor tejszín

A bejegyzés trackback címe:

https://dalit.blog.hu/api/trackback/id/tr52154884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.