Dalit

Maceszgombóc

2007. november 11. 09:40 - Dalit

Hát ez magáért beszél.

Szörnyen beteg lett az Uram, jó alapos torokgyulladás, megtetézve azzal, hogy tegnap egész nap tanítania kellett.
Ami remek program, ha az embernek nem nagyon van hangja.
Mire hazajött, már gyakorlatilag egyáltalán nem volt.
De legalább nem beszél vissza nekem.:)
Ilyenkor a legjobb gyógymód egy jó kis tyúkhúsleves. Vagy csirke? Talán jérce?
Erről fűszeres eszter és lorien tudna bővebben beszélni. Mi is egy 1,8 kg-s csirke.
Az aprólékjából főztem egy jó erős húslevest, és hozzá maceszgombócot.



Maceszgombóc

kb. 20 dkg maceszdara
2 tojás
2 ek libazsír
kb. 3 dl víz

szerecsendió
őrölt gyömbér

A hozzávalókat összekeverem, viszonylag lágyra, mert majd megdagad a macesz.
Hagyom állni egy fél órát vagy többet.
Vizes kézzel gombócokat készítek belőle, és húslevesben, lehet kockából is kifőzöm.
kb. 10 perc után egyet megnézek, hogy átfőtt-e.
1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dalit.blog.hu/api/trackback/id/tr36224662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

krisztinakonyhaja 2013.12.28. 08:29:18

Szia!
A blogkóstoló keretein belül már főztem is a blogodról, köszönöm a maceszgombóc receptet nagyon jól sikerült. :)
krisztinakonyhaja.cafeblog.hu/2013/12/27/blogkostolo-14-fordulo-maceszgomboc/
üdvözlettel
Krisztina