Dalit

Áfonyával töltött pulykarolád póréhagymás márványsajtos mártással

2007. december 02. 16:50 - Dalit

A receptet a lányom mesélte nekem, de már nem emlékszik az eredeti forrásra, valahonnan a netről szedte.
Mindenesetre elég jó összeállítás. Bármilyen ünnepi alkalommal is megállja a helyét.



Hozzávalók

60 dkg pulykahús
7 dkg aszalt áfonya
1 közepes póréhagyma
15 dkg márványsajt
3 dl tej
1 dl fehérbor
10 dkg vaj
másfél evőkanál liszt
1 tk római kömény

bors

A pulykahúsból szeleteket vágok. enyhén kiklopfolom, sózom borzózom.
A közepére teszem az aszalt áfonyát, megszórom római köménnyel, és roládokat készítek belőle. Fogpiszkálóval megtűzöm, hogy ne essen szét.

A vajon megpárolom a szeletekre vágott pórét, majd rászórom a lisztet, kicsit hagyom sülni, majd részletekben ráöntöm a tejet,majd a bort, készítek egy izesített besamelmártást. Utána belemorzsolom a márványsajtot, és addig forralom, amíg a sajt el nem olvad.

A pulykaroládokat, olajon körbepirítom, majd kevés vízzel 10 percig párolom.

Végül hozzáöntöm a mártást, és összeforralom

Rizzsel tálalom.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dalit.blog.hu/api/trackback/id/tr36249797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.