Dalit

Túrókofta kókuszos-mákos paradicsommártásban

2008. január 02. 12:36 - Dalit

A recept a mindmegette-ről való. A vegetáriánus lányomnak csináltam először mint ünnepi ételt.
Most a szilveszteri asztalra szántam, mint egy kicsit tartalmasabb, intenzívebb ízű ételt. Még mindig nagyon bejön. A szószból jó sok maradt, egyenlőre eltettem a mélyhűtőbe, nehezebb időkre.




Túrókofta

25 dkg tehéntúró
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
5 dkg darált mák
5 dkg kókuszreszelék
25 dkg-s olasz paradicsompüré
bors
koriandermag
erőspista

A túrót a liszttel összegyúrtam, összetört koriandermaggal, sóval borssal izesítettem.
kis gombócokat formáztam belőle, és közepesen forró olajban kisütöttem.
A paradicsompürét egy dl  vízzel, koriandermaggal, a mákkal, kókuszreszelékkel, erőspistával összeforraltam. A gombócokat a mártással tálaltam. Lehet hozzá rizst adni, de most hidegtálnak így is jó volt. Nagyon izgalmas, pikáns étel.
5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dalit.blog.hu/api/trackback/id/tr22281905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mamma · http://orientexpress.freeblog.hu 2008.01.02. 18:21:40

Ez nem csak érdekes, de ki is fogom próbálni! Erős Pista helyett talán chilimártást teszek bele:-), mindenesetre kiváncsi vagyok, milyen a mártás mákkal!:-)

Gourmandula · http://www.gourmandula.blogspot.com 2008.01.02. 22:27:05

űűűűűűűű, mák és paradicsom, a két legeslegkedvencebbem! Tuti nekiugrom, nagyon felcsigázott. :)

Dalit · http://dalit.blog.hu/ 2008.01.02. 23:25:17

Nyugodtan tegyél bele chilit. Szerintem csak jobb lehet tőle. Nálunk tiltólistán van.
Isteni a máktól. lehet bele többet is rakni, nekem ennyi volt, mint maradék, illetve még ennyi sem.

Mamma · http://orientexpress.freeblog.hu 2008.01.03. 13:42:58

Igen, a mindmegettén kicsit lemagyarították, de érthető, nincs meg hozzá minden eredeti hozzávaló.
A túró helyett gondolom paneer lenne benne, mákkal készült indiai fogást már én is főztem, de az "fehér mák" lett volna, azt meg honnan vegyek?? Szóval a mi hagyományosunkat tettem bele:-)))
De szerintem ennyi változtatás még belefér!:-)) Az eredményről beszámolok!

Dalit · http://dalit.blog.hu/ 2008.01.03. 15:16:34

Én is csodálkoztam, mint indiain, de az ízhatás tényleg az.