Dalit

Csülök pékné módra

2008. február 17. 08:58 - Dalit

Bár bloggertársaimnál már egyre inkább előretör a tavaszvágy, nálam még bőven tél van, és az igazi téli ételek vannak előtérben.
Ilyen az általam nagyon szeretett, de igen ritkán készített csülök. Még múlt hét végén sütöttem, de most jutottam oda, hogy meg is örökítsem.
Két gyönyörű kicsontozott csülköt vettem.
Ez nagyjából négy személyre elég bőségesen. Nálunk több személynek, többszöri étkezésre.
Pl. anyukámat sikerült vele boldoggá tennem.


 

Hozzávalók:

2 csülök
másfél fej fokhagyma
4 fej hagyma
1 kg krumpli
Fél üveg sör
zsír
só, bors,

A csülköket előfőztem bő vízben, sóval, és egy fél fokhagyma enyhén megtört gerezdjeivel.
A krumplit meghámoztam és kockára vágtam. A hagymát szintén meghámoztam, és negyedekre vágtam. A fokhagymát megpucoltam és gerezdekre vágtam.
Egy kizsírozott tepsibe tettem a kockára vágott krumplit, hagymát, fokhagymát, és a félig főtt csülköket. Ráöntöttem nagyjából negyed liter főzőlét, egy kevés sörrel elkeverve.
Lefedtem fóliával, és háromnegyed órát sütöttem 200 fokon. Majd levettem a fóliát, és a levével, és még sörrel locsolva pirosra sütöttem.
Természetesen sört is ittunk mellé.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dalit.blog.hu/api/trackback/id/tr35341892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.