Dalit

Zöldborsóleves

2008. március 02. 20:18 - Dalit

Bloggertársaimhoz hasonlóan most már engem is elért a tavasz első lehellete.
Szomszédnénimtől valami egészen zsenge, finom, fagyasztott zöldborsót kaptam, amiből egyszerűen kötelező volt csinálni egy finom levest.
Azért nem adtam meg magam teljesen, mert az igazi az lesz, amikor májusban megjelenik az első zöldborsó a piacon, és akkor jön az én igazi ebédem, zöldborsóleves, tojásosnokedli, saláta.

De azért most csak jöjjön az én igazi, egyszerű levesem.



Egy nagy bögre zöldborsó
Egy nagy evőkanál vaj
Egy evőkanál liszt
paprika
Egy csokor petrezselyem

alaplé (ha van)

Eredetileg nekem ez egy teljesen vega leves, de a férfiak miatt megalkuszom, és így is jó. Ezért került bele kb. 3 dl alaplé is.
A vajon fedő alatt megpárolom a borsót. Amikor már úgy érzem, nagyjából jó, megstaubolom, vagyis megszórom egy kanál liszttel. Kicsit összepirítom, majd megszórom egy kevés pirospaprikával.
Felöntöm az alapléval, meg még nagyjából egy liter vízzel, beleszórom az apróra vágott petrezselyem nagy részét, egy keveset hagyok a végére, és addig főzöm, amíg teljesen puha nem lesz.
Vajgaluska került bele.
Igazi tavaszi íz.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dalit.blog.hu/api/trackback/id/tr36362168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.