Volt még egy kis maradék csirkecomb, és szárny a hűtőben, ehhez keresgéltem valami jó receptet.
A tagine egy remek recept, az a legjobb benne, hogy ahány recept annyiféle, így aztán nem kellett nagyon aggódnom, hogy egy két alapanyag hiányzik, egy-kettő meg pluszban van.
Tulajdonképpen az Uram szerint ez egy egyszerű eintopf.
Nálam most pont így készült.
Csirketagine pácolt fokhagymával kuszkusszal
2 csirkecomb, és csirkeszárny1 db paradicsom
3 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
7-8 db pácolt fokhagyma
2 ek fokhagymalé
fél dl olívaolaj
2 dl alaplé
3 cm gyömbér
2 tk curry
2 tk római kömény
2 tk koriandermag
kb. 3 cm fahéj
20 dkg kuszkusz
sáfrány
4 dl víz
2 ek olívaolaj
fél gránátalma
Először a csirkedarabokról, amennyire tudtam, leszedtem a bőrt. Kettévágtam a combokat. Sózom. A római köményt, koriandermagot, curryt mozsárban összetöröm, keverem.
Előveszek egy akkora serpenyőt, amiben kényelmesen elférnek a húsdarabok egymás mellett. Olívaolajon mindkét oldalát megpirítom, Félidőben a először az apróra vágott hagymát, majd a még apróbbra vágott fokhagymát és gyömbért melléteszem. Beleszórom a fűszerkeveréket. Belerakok a félbe harmadába vágott pácolt fokhagymát is, és hozzáöntök egy adagot a pácléből is. Beleraktam a darabka fahéjat is.
Felöntöm a húslevessel, fedő alatt 20 percig főzöm. Belevágom a kockákra vágott paradicsomot, és fedő nélkül még 10 percig párolom, hogy egy kicsit sürűsödjön.
Közben egy lábasban felforralom a vízet sáfránnyal és az olajjal, sóval. A kuszkuszt egy kevés curryvel összekevertem, majd ráöntöttem a forró vízet, lefedtem és hagytam 6-7 percig állni, végül a gránátalma kirázott magjaival, villával összekevertem. Annyit tanultam, hogy inkább 10 dkg-val kezdek máskor két személyre, mert hihetetlenül nagy adag lesz belőle.
A tányéron alulra raktam a kuszkuszt, és rá a jó leveses taginet.