Dalit

Sajtos morzsás padlizsán

2015. február 19. 20:38 - dalitgasztroblog

Ezek a morzsás dolgok nagyon divatosak az angol receptoldalakon. Édesen is, és sósan is. A morzsa fantasztikusan átveszi a fűszerek, és alapanyagok izét. 

Két éve voltunk egy fantasztikus főzőkurzuson a Rosinanteben, és az egyik fontos dolog, amit tanultam, hogy minden ételben legyen háromféle halmazállapotú, konzisztenciájú anyag. Ennél az ételnél a lágy padlizsán a ropogós morzsa és a nyúlós sajt zseniális együtt. . 

  • olívaolaj
  • 1/2 vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 ek paradicsomsűrítmény
  • 20 dkg hámozott paradicsom
  • 2 padlizsán
  • 8 ág oregáno
  • 6 dk zsemlemorzsa
  • egy csomag mozzarella

 

A sütőt előmelegítem 200 fokra. A padlizsánt kettévágom, és úgy hámozom meg, hogy a vágás szélénél hagyjunk héjat. A padlizsánokat vágási felülettel lefelé ráhelyezzük egy sütőlapra, mellé rakjuk a fokhagymagerezdeket hámozás nélkül az oreganót. Fóliával letakarom, és 35-40 percig sütöm. 

A hagymát kevés olajon megpároljuk, hozzáadunk két gerezd fokhagymát, majd a paradicsom-sűrítményt, és a hámozott paradicsomot. A morzsát kevés olajon megpirítom.

Mikor a padlizsán megsült, kiveszem a sütőből megfordítom. Rákanalazom a paradicsomszószt, a morzsát és a szeletekre vágott mozarellát.

Visszateszem a sütőbe és addig sütöm, míg a sajt megpirul. A héjában megsült fokhagymából ki lehet nyomni az isteni krémes belsejét.

Rizzsel tálalom.

 

1 adag: 400 g
394 kcal
14,53 fehérje
30,06 szénhidrát
28,19 zsír

 

 TV paprika recept alapján

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dalit.blog.hu/api/trackback/id/tr466885077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.