Dalit

Rozmaringmustáros gombamártás

2015. február 23. 19:15 - dalitgasztroblog

Egyszer volt hol, nem volt, volt egyszer egy tüneményes kis szálloda, ahol megismerhettem egy fantasztikus séfet. Gál Zsolt, aki fantasztikusan tanít, és még fantasztikusabban főz.

Zsolt most már nem csak főz, hanem nagyon izgalmas mustárokat is készít, amiből hozzájutottam egy adaghoz.

Háromféle mustár van pillanatnyilag a választékban, rozmaringmustár zöldborssal, mediterrán pesztos, és céklás mustár.

10031-rozmaring.jpg

Rövid gondolkodás után először egy gombamártást készítettem a rozmaringmustárrral.

Valójában a recept így szólna, végy egy jó marhahúslevest, és a gombamártáshoz kínáld a húst.

marhagombamartas.JPG

Mustáros gombás mártás

  • 2 evőkanál vaj

  • 500g gomba, negyedelve

  • 1 gerezd fokhagyma , finoman aprított

  • 150 ml száraz bor

  • 150 ml alaplé

  • 1 dl tejszín

  • 1 evőkanál rozmaringmustár zöldborssal

 

A vajat felforrósítom, megpirítom benne a gombát a fokhagymával. Ráöntöm bort, és 3 percig főzöm, amíg be nem sűrűsödik egy kicsit, akkor hozzáadom az alaplét, a tejszínt, és a mustárt, és még 3 percig főzöm.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dalit.blog.hu/api/trackback/id/tr297209535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.