Dalit

Sajtos spenótos csirkemell

2015. március 29. 10:10 - dalitgasztroblog

Hagymás sült krumplin

  • spenotoscsirke1_1.jpg

  • 2 csirkemell négy szeletre vágva
  • 1 doboz mirelit leveles spenót
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 natúr sajtkrém
  • 4 krumplival
  • 2 hagyma
  • bors
  • szerecsendió

A krumplit és a hagymát vékony szeletekre vágom. Egy tepsit kibélelek sütőpapírra, a krumplit négy halomba rakom a tepsibe, és rászórom a hagymát. Sózom, borsozom, és olívaolajjal meglocsolom. A 220 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütöm.

Közben egy serpenyőben olajon a megsózott, borsozott csirkemelleket elősütöm. Félrerakom egy tányérra. A visszamaradt olajban a fokhagymát kicsit megkapatom, majd hozzáadom, és megpárolom a spenótot. Mikor a spenót kicsit meghűlt, összekeverem a sajttal, szerecsendiót adok hozzá, szükség esetén sózom.

A megsült krumplihalmok tetejére ráteszem a csirkemellet, majd mindegyikre rákanalazom a spenótos sajtot.

Visszarakom a sütőbe, és kb. 15 perc alatt készre sütöm.

Goodfood recept

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dalit.blog.hu/api/trackback/id/tr237304036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.