Dalit

Sárgaborsófőzelék

2015. április 02. 20:17 - dalitgasztroblog

Sárgarépa chips-szel

Mindig újra és újra meglepődök, hogy valójában milyen jó étel is tud lenni a sárgaborsó.

Valamikor évekkel ezelőtt már megfőztem Chili és vanilia főzelékét, aztán ma már egyre gyakrabban Feri a főzelékes receptjeit használom. Most a kettő vegyítéséből született meg a mai főzelék. Rá remek feltét volt a sárgarépa chips.

 sargaborsofozelek2.jpg

 

30 dkg sárgaborsó beáztatva

1 hagyma

2 gerezd fokhagyma

2 kk garam masala

fél lime leve

olaj

só, bors

petrezselyem

A chips-hez

 

két nagyobb sárgarépa

pár szem szegfűszeg

pár szem szegfűbors

fahéj

olívaolaj

 

A hagymát felaprítom, és az olajon elkezdem lassan megpárolni. Amikor már jó, hozzáteszem a felaprított fokhagymát, egy kis ideig együtt párolom, majd rádobom a sárgaborsót. Felöntöm bőven vízzel, sózom, borsozom. Kb. 20 perc alatt készre főzöm, ekkor fűszerezem a garam masalával, és a lime levével.

 

Amíg a főzelék fő, elkészítem a sárgarépát. A répákat megpucolom, és vékony szeletekre vágom. A szegfűborsot, szegfűszeget összetöröm mozsárban. Egy tálban összekeverem a fűszereket, a fahéjat, sót, és az olívaolajat. Beleforgatom a répaszeleteket. Felforrósított serpenyőben ropogósra sütöm.

 

A főzeléket a chips-szel, és az apróra vágott petrezselyemmel tálalom. (Korianderrel jobb lenne, de azt sajnos csak én szeretem a családban.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dalit.blog.hu/api/trackback/id/tr407327320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.