Dalit

Padlizsán fasírt

2015. május 24. 20:44 - dalitgasztroblog

Vega is TT-es* is

Keresgélem a recepteket, amik megfelelnek a diétámnak, finomak is, és vegák is. Bár nem vagyok igazi vega, csak hetenként egyszer kívánok húst enni. Nem akarok hittérítést, de azért meggyőződésem, hogy nem kéne mindennap húst enni. A férjemet még nem igazán tudtam meggyőzni, de már egy-egy napon beletörődik a húsmentességbe.

Frank Peti blogja régi kedvenc, imádom az izraeli, egyszerű receptjeit. Ez a padlizsános recept azonnal ismétlésért kiáltott. Kicsit átalakítottam a saját zabkorpamániás diétámhoz. A képen kicsit úgy néz ki, mint egy kókuszgolyó, de ne higgyetek neki.

padlizsanfasirt2.jpg

  • 1 közepes padlizsán (a pörkölés után a padlizsán belsejét használjuk, mintegy 250-300 gramm "húst")
  • 50 g reszelt parmezán
  • 1 tojás
  • zabkorpa
  • 1 marék pirított napraforgómag (kb. 30 gramm) (fenyőmag helyett)
  • 1 maroknyi petrezselyem (egy kis csokor)
  • só, bors


A padlizsánt a sütőben megsütöm, amíg a héja már megfeketedik. Megvárom, míg kihül. A húsát apróra nyomkodom, hozzáadom a parmezánt, a tojást, napraforgómagot, annyi zabkorpát, hogy formázható legyen, sót, borsót, és az apróra vágott petrezselymet, majd simára keverjük. Kis golyókat formázunk belőle. Beleforgatjuk zabkorpába, és sütőpapírral kibélelt tepsibe rakom, és 180 fokon 20 perc alatt megsütöm.

* TT Tudatosan(T)eszem program

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dalit.blog.hu/api/trackback/id/tr427488384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása