Úgy látszik, az én spenótos túrós muffinom a könyvekhez kötődik. Tagja vagyok egy remek könyvklubnak, ahol minden hónapban egy könyvet, könyvről beszélünk. Természetesen az evés sem marad el a sok bölcs beszélgetések mellett. A Facebookos diétás csoportom hatására most liszt helyett darált zabpelyhet használtam, teljes sikerrel.
- 25 dkg fagyasztott leveles spenót
- 20 dkg zabpehely ledarálva
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kanál vaj
- 6 dkg reszelt sajt )trappista és parmezán)
- 25 dkg túró
- 2,5 dl tej
- 1 tojás
- ½ csomag sütőpor
- só, bors, szerecsendió
A leveles spenótot kiolvasztottam, majd kinyomtam belőle a fölösleges levet. Egy kanál vajon, egy összetört fokhagyma társaságában egy kicsit összepároltam. Lereszeltem a sajtot.
Elővettem két tálat. Az egyikben összekevertem a lisztet, a reszelt sajtot, sütőport, szerecsendiót, borsot. A másikban a tejet, tojást, spenótot, túrót. Majd a száraz anyagokhoz adtam a tejes spenótos löttyöt, és könnyedén elkavartam. Megkóstoltam, hogy elég sós-e, és még tekertem bele egy kis sót.
Kivajazott muffin sütőben 25 percig sült.