Dalit

Vörösboros gombás csirkecombok

2015. április 23. 20:06 - dalitgasztroblog

Casserole

vorosborosgombascsirke.jpg

Az egy hét után hazatért Férj örömére. Eredetileg 2011-es recept, de mindig kiderül, hogy a bor mindig jót tesz.

  • 4 csirkecomb kettévágva
  • 3 ek olívaolaj
  • 2 nagyobb hagyma kisebb negyedekre vágva
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg gomba
  • 4 db új sárgarépa
  • 2 kisebb narancs leve
  • 2 ek gránátalmaszirup
  • 1 dl vörösbor

 

A sütőt előmelegítjük 160 fokra. A csirkedarabokat sózzuk, borsózzuk. Egy nagy serpenyőben olajat forrósítunk, és a combok minden oldalát egy kicsit megpirítjuk. A csirkecombokat kiszedjük, és félrerakjuk.

Kisebb lángon a maradék olajba beledobjuk a hagymát, a feldarabolt répákat, és 5-8 percig sütjük, majd a végén hozzáadjuk a fokhagymát

Hozzáadjuk a gombát, a babérlevelet, gránátalmaszirupot, belefacsarjuk a narancsot, majd felöntjük a vörösborral. Amikor a vörösbor már kiforrta az alkoholt, felöntjük vízzel.

Megkóstoljuk, szükség esetén fűszerezzük. Belehelyezzük a csirkecombokat, és lefedve betesszük a sütőbe kb. 1 órára. A végén fedő nélkül még 20 percet sül.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dalit.blog.hu/api/trackback/id/tr217392822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása