Dalit

Velencei báránymáj

2012. május 30. 15:22 - Dalit

 Meg egy kicsit tokaji is.

Velencei, mert jó sok hagymával készük, és tokaji, mert isteni a tokaji mézes borecet került bele.

Bárány meg azért, mert a kedvenc hentesemnél az elöttem álló házaspár vett, és rábeszéltek, hogy jó lesz az.

  • 60 dkg báránymáj
  • egy nagy fej vöröshagyma
  • fél csomag petrezselyem
  • két gerezd fokhagyma
  • 3 kanál olaj
  • fél dl fehérbor
  • 3 cl tokaji mézes borecet.

A hagymát minél vékonyabb szeletekre vágom. Az olajon kis lángon elkezdem párolni fedő alatt egy jó fél óráig. Közben meglocsolom a borral is. A végén öntöm rá a borecetet, majd amikor elforrt, az apróra vágott petrezselyemmel megszórom.

Mikor megpárolodott, rádobom a csíkokra vágott báránymájat, és pár perc alatt megsütöm. Közben borsozom, és a végén sózom. 

Nyamm.:)

Szólj hozzá!
Címkék: bárány máj

A bejegyzés trackback címe:

https://dalit.blog.hu/api/trackback/id/tr564549081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása