Meg egy kicsit tokaji is.
Velencei, mert jó sok hagymával készük, és tokaji, mert isteni a tokaji mézes borecet került bele.
Bárány meg azért, mert a kedvenc hentesemnél az elöttem álló házaspár vett, és rábeszéltek, hogy jó lesz az.
- 60 dkg báránymáj
- egy nagy fej vöröshagyma
- fél csomag petrezselyem
- két gerezd fokhagyma
- 3 kanál olaj
- fél dl fehérbor
- 3 cl tokaji mézes borecet.
A hagymát minél vékonyabb szeletekre vágom. Az olajon kis lángon elkezdem párolni fedő alatt egy jó fél óráig. Közben meglocsolom a borral is. A végén öntöm rá a borecetet, majd amikor elforrt, az apróra vágott petrezselyemmel megszórom.
Mikor megpárolodott, rádobom a csíkokra vágott báránymájat, és pár perc alatt megsütöm. Közben borsozom, és a végén sózom.
Nyamm.:)