Ezzel már elég régen szemezek, de csak nemrég jött el az ideje, és az alkalma, hogy kipróbáljam.
Fél kg kacsazúza
Fél kg kacsazsír
durva só
Őrölt bors
2 ág kakukkfő
1 ág rozmaring
1 db sonkahagyma
4 gerezd fokhagyma
A kacsazúzákat megtisztítom, ha szükséges. Tálba tettem,
Beraktam a hütőbe állni egy ideig. Egy óra múlva a só nagy részét leszórtam a húsról.A kacsazsírt felolvasztottam, majd beledobtam a zúzákat a fűszerekkel, mellédobtam még egy egész hagymát, és 4 gerezd megpucolatlan fokhagymát.Felforraltam a zsírt, majd az egész edényt betettem a 80 fokos sütőbe, és legalább 3 órát hagytam magában párolódni, sülni. De lehet, hogy inkább 4 óra is volt. Egészen addig, amíg egy húsvillát beleszúrva éreztem, hogy már omlós, és lecsúszik a villáról.
A saláta
Most kicsit olyan voltam mint Nigella, és kész alapanyagokat használtam.
Vettem kész salátamixet, amiben saláta, káposzta répa volt. Egy csomag madársalátával, 2 paprikával kevés póréhagymával és egy doboz koktélparadicsommal egészítettem ki a készletet.
1 ek almaeset
1 evőkanál mangós balzsamecet
4 evőkanál olívaolaj
4 evőkanál napraforgó olaj
Só, bors
A mustárt először az olajjal, habverővel elkeverem, mintha majonézt csinálnék, majd lassan belekeverem az eceteket. Megkostólom, ha szükséges még egy kevés sóval, balzsamecettel izesítem.
A salátamix felét, madársalátát beleöntöttem egy tálba, hozzávágtam vékony csíkokra vágva paprikát és póréhagymát, és negyedelt koktélparadicsomot. Kicsit sóztam, borzoztam, majd összekevertem a salátaöntettel. Gyönyörűen kitálaltam, mint üdvözlő falatot, majd jól elfelejtettem lefényképezni.:)