NYERTES:
SHY ÉS ZSUZSA
6 000 Ft
Nagyon nagyon köszönöm, megtiszteltetés, hogy megsüthetem nektek:)
, egy összefogás, ami nem csak a pénzről szól.
Egy összefogás, ami megmutatja, hogy egy anya nem csak a saját gyerekével tud törődni.
Egy összefogás, ami megmutatja, hogy van olyan, hogy civil kezdeményezés.
Egy összefogás, ami bebizonyítja, hogy az internet nem eltávolít, hanem közelebb hoz.
Egy összefogás.
Nemisbéka ötlete, hogy néhány, sok, 25 gasztroanya, vagy gasztrobloggeranya, vagy gasztro blogger anya segítsen, segítsünk más anyákat, akik nehezebb helyzetben vannak, mint mi.
Az anyák és gyermekeik a Lea anyaotthonban élnek, ahol egy ideig segítenek nekik, hogy együtt gyermekeikkel újra kezdhessék életüket.
Igazából nem is mi segítünk, hanem te, kedves Olvasó.
Egy tepsi sütemény a tét.:) Amit mi megsütöttünk Neked.
A sütemény kikiáltási ára 1 000.- Ft, azaz Egyezer magyar forint.
Cserébe újra sütöm, és eljuttatom Neked, aki a legtöbbet kínálta érte.
A befolyt pénzből pedig pelenkát, bébiételt, és egyéb szükséges holmikat veszünk a Lea anyaotthonnak.
Az én süteményválasztásom egy nagyon régi könyvből való. A Váncza süteményeskönyv egyik receptje. Nagyanyáink még emlékezhetnek a reklámra. „Haladjon Ön is a korral, süssön Váncza sütőporral”
A sütemény neve és történelmi. Álkomiszkenyér. A komiszkenyér a katonák fekete kenyere volt a háborúk idején. De a háziasszonyok a boldogabb időkben édességé nemesítették.
Az eredeti recept birsalmasajttal készül, én inkább különféle aszalt gyümölcsöket raktam bele. Valójában inkább gyümölcsös, mint lisztes.
Nagyon kellemes sütemény egy délutáni uzsonnához, teához. Legalább egy hétig puha marad, csak az első napot kell kibírni.
Álkomiszkenyér aszalt gyümölcsökkel

3 tojás
14 dkg cukor
14 dkg vágott dió
5 dkg fekete csoki
10 dkg mazsola
10 dkg aszaltgyümölcs vegyesen aprítva (áfonya és barack)
10 dkg liszt
fél csomag sütőpor (megbocsátható, ha nem Váncza)
14 dkg cukor
14 dkg vágott dió
5 dkg fekete csoki
10 dkg mazsola
10 dkg aszaltgyümölcs vegyesen aprítva (áfonya és barack)
10 dkg liszt
fél csomag sütőpor (megbocsátható, ha nem Váncza)
A 3 tojást habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk az aprított diót, csokit, mazsolát aszalt gyümölcsöket, végül belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet.
Kivajazott, kilisztezett őzgerincbe öntjük és 180 fokon kb. fél óráig sütjük.
Most jön a neheze. Egy napig hagyjuk állni, és csak utána szeleteljük.
KIKIÁLTÁSI ÁR: 1000 Ft.
Csak tessék, csak tessék….
A liciteket a kommentekbe várom április 2-án éjfélig.