Dalit

Almás muffin

2010. január 28. 18:12 - Dalit

Egy Stahl műsorban láttam, de nem volt könnyű a helyzetem, mert a mennyiségeket nem láttam pontosan. Aztán elolvastam még néhány receptet, és már nem is tudom, hol találtam meg a megfejtést.

A muffinokkal gyakran az a bajunk, hogy túl szárazak, de ez nagyon jó, szaftos az almától.

Száraz hozzávalók:

22 dkg liszt
1,5 kk sütőpor
1 kk szódabikarbóna
1 kk őrölt fahéj

Nedves anyagok:

1 tojás
15 dkg joghurt
0,5 d olaj
8 dkg cukor (ha lehet, barna)

További hozzávalók:

15 dkg alma  (kb. 2 közepes alma)
1 citrom

2 ek méz
5 dkg mazsola

Egy tálban összekeverem a száraz hozzávalókat, egy másikban a nedveseket a cukorral együtt.

Lereszelem az almát, és meglocsolom citromlével. A mazsolát egy tálkában összekeverem a mézzel.

A muffinsütő méyedéseibe belerakok két-két papirkapszlit.

A száraz anyagokat belekeverem a nedves alkotórészekbe, majd hozzáadom az almát is.

A muffinsütő mélyedéseibe először félig rakom a tésztával, rá egy-egy kávéskanál mézes mazsolát, amit lefedek a maradék tésztával.

Előmelegitett 180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütöm. Akkora siker volt, hogy egy nap alatt két adagot kellett sütnöm.

Szólj hozzá!
Címkék: alma muffin

A bejegyzés trackback címe:

https://dalit.blog.hu/api/trackback/id/tr151699055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása