Egy Stahl műsorban láttam, de nem volt könnyű a helyzetem, mert a mennyiségeket nem láttam pontosan. Aztán elolvastam még néhány receptet, és már nem is tudom, hol találtam meg a megfejtést.
A muffinokkal gyakran az a bajunk, hogy túl szárazak, de ez nagyon jó, szaftos az almától.
Száraz hozzávalók:
22 dkg liszt
1,5 kk sütőpor
1 kk szódabikarbóna
1 kk őrölt fahéj
Nedves anyagok:
1 tojás
15 dkg joghurt
0,5 d olaj
8 dkg cukor (ha lehet, barna)
További hozzávalók:
15 dkg alma (kb. 2 közepes alma)
1 citrom
2 ek méz
5 dkg mazsola
Egy tálban összekeverem a száraz hozzávalókat, egy másikban a nedveseket a cukorral együtt.
Lereszelem az almát, és meglocsolom citromlével. A mazsolát egy tálkában összekeverem a mézzel.
A muffinsütő méyedéseibe belerakok két-két papirkapszlit.
A száraz anyagokat belekeverem a nedves alkotórészekbe, majd hozzáadom az almát is.
A muffinsütő mélyedéseibe először félig rakom a tésztával, rá egy-egy kávéskanál mézes mazsolát, amit lefedek a maradék tésztával.
Előmelegitett 180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütöm. Akkora siker volt, hogy egy nap alatt két adagot kellett sütnöm.