A múltheti mártogatós hozta meg a kedvem valami jó juhtúrós ételhez.
Egy kicsit ráfáztam, mert a Plusban vettem brinzát, és amikor elolvastam a hátoldalát, kiderült, hogy a juh gomolya keverve van tehén gomolyával, ezért nem volt olyan erős ízű, mint vártam. Kivételesen meg kellett a végén még sózni.
Az igazi sztrapacskát még anyám tudta csinálni. Ő deszkáról szagatta a galuskákat.
Ifjú koromban még én is tudtam, de aztán vettem nokedliszaggatót, és már nincs benne a kezemben, sajnos.
Sztrapacska
3 db nagyobb krumpli1 tojás
finomliszt (amennyit felvesz)
só
10 dkg juhtúró
15 dkg füstölt szalonna
Lereszeltettem a krumplit az Urammal:) a sajtreszelővel, hozzáraktam sót, egy tojást, és annyi lisztet hogy nokedlitészta legyen.
Forró sós vízbe beleszagattam.
Amíg főtt, a kockára vágott szalonnát kisütöttem.
A szalonna zsírjának nagyrészét elraktam máskorra, egy kanálnyi zsírba beleraktam a sztrapacskát, rászórtam a juhtúrót, megvártam míg elolvad, és a kisütött töpörtyűvel tálaltam.
Természetesen sör illik hozzá.