Mindenesetre elég jó összeállítás. Bármilyen ünnepi alkalommal is megállja a helyét.
Hozzávalók
60 dkg pulykahús7 dkg aszalt áfonya
1 közepes póréhagyma
15 dkg márványsajt
3 dl tej
1 dl fehérbor
10 dkg vaj
másfél evőkanál liszt
1 tk római kömény
só
bors
A pulykahúsból szeleteket vágok. enyhén kiklopfolom, sózom borzózom.
A közepére teszem az aszalt áfonyát, megszórom római köménnyel, és roládokat készítek belőle. Fogpiszkálóval megtűzöm, hogy ne essen szét.
A vajon megpárolom a szeletekre vágott pórét, majd rászórom a lisztet, kicsit hagyom sülni, majd részletekben ráöntöm a tejet,majd a bort, készítek egy izesített besamelmártást. Utána belemorzsolom a márványsajtot, és addig forralom, amíg a sajt el nem olvad.
A pulykaroládokat, olajon körbepirítom, majd kevés vízzel 10 percig párolom.
Végül hozzáöntöm a mártást, és összeforralom
Rizzsel tálalom.