Nagyjából ezekben a hetekben én ezzel a három-négy étellel el is lennék.
Igazából már múlt hét végén főztem, de most jutottam oda, hogy felrakjam.
Közben legalább 3 másik receptet is láttam, de mindenki másképp csinálja.:)

Hozzávalók két személyre
Egy közepes vagy két tényleg kicsi tök (sajnos én most igazán kicsit nem kaptam, a képen látható egy negyed darab)
Fél bögre rizs
30 dkg darált hús
só, bors, csombor (borsikafű)
3 dl tejföl
A tököt meghámoztam, félbevágtam, kimagoztam. Forró, sós, citromos vízben pár percig előfőztem.
A rízst másfélszer annyi sós vízben addig főztem, míg felszívta a folyadékot.
Mikor kihült valamennyire, összekevertem a darált hússal, fűszereztem sóval, borssal, csomborral. Egy tepsit kiolajoztam, beleraktam a félbevágott tököket, megtöltöttem a riszes darálthússal, és leöntöttem tejföllel.
25-30 percig sütöttem.
Hozzá a sütőben olívaolajjal, saját termesztésü:) kakukkfűvel összekevert újkrumplit sütöttem.
Na, ezt majd elfelejtettem, ezt az újkrumplit naponta egy kilót tudnánk megenni, hetekig.
Max. még mellé egy kis spárga.