Ezt az ételt hírtelen felindulásból követtem el egy hétköznap este a maradék kaják felhasználásával, de olyan lett, hogy bármikor ünnepi ételnek fogom felszolgálni.
Ami különleges volt benne, az az Ábrahám pince gazdáitól kapott fantasztikus 2001-es száraz szamorodni, ami egy elképesztően szép, intenzív bor, engem, remélem nem megsértve ezzel a borosgazdát, és a nálam hozzáértőbbeket, a sherry-re emlékeztetett. Ebből a csodálatos borból került az utolsó pohár az ételbe.
3 db csirkecomb félbevágva
1 vékony póréhagyma
3 vékony sárgarépa
1 fehérrépa
1 paprika
olívaolaj
3 szál kakukkfű
két szál rozmaring
bazsalikom
1 dl száraz szamorodni
Felforrósítottam az olajat, megpároltam benne a póréhagymát, karikára vágott sárgarépát. beledobtam a csirkecombokat átpirítottam. Hozzádobtam a paprikát. Mikor már megpirultak, felöntöttem a borral, pár percig hagytam kiforrni, beledobtam a zöldfűszereket. majd fedő alatt egy kevés vízzel pároltam amíg meg nem puhult a hús.