Moós Gergelynek a DK Team vezetőjének sok szeretettel.
Kép: Fazekas Ágnes
- 200 gramm vöröslencse
- 1 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 cm gyömbér
- 1 kk római kömény
- 1 kk koriander
- 2 kk garam masala
- só
- olaj
- 5 kisebb új sárgarépa
- 2 kk fekete szezámmag
- egy csokor petrezselyem
Bő vízben, kb. háromszorosa a lencsének, felteszem a lencsét főzni. Sózom. Kb. 20 perc alatt megfőzöm a lencsét, vigyázva, hogy oda ne égjen.
Közben egy serpenyőben kevés olajba beledobom a római köményt, és a mozsárban összetört koriandert, majd az apróra vágott hagymát, fokhagymát, gyömbért. Mikor a hagymakeverék megpárolódott, és a lencse már majdnem elkészült, hozzáöntöm a lencséhez. Ízesítem még garam masalával, és tetszés szerint kurkumával.
A sárgarépákat megpucolom és kisebb darabokra vágom. Kevés olajon előszór fedő alatt, aztán fedő nélkül, megpárolom, megsütöm, a végén megszórom a szezámmaggal.
A kész dahlt a sárgarépával, és aprított petrezselyemmel tálalom. Korianderrel is jó lehet.