Dalit

Vöröslencse dahl fekete szezámmagos sárgarépával

2015. április 22. 10:05 - dalitgasztroblog

 

Moós Gergelynek a DK Team vezetőjének sok szeretettel.

voroslencsedahl.jpg

Kép: Fazekas Ágnes

  • 200 gramm vöröslencse
  • 1 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 cm gyömbér
  • 1 kk római kömény
  • 1 kk koriander
  • 2 kk garam masala
  • olaj
  • 5 kisebb új sárgarépa
  • 2 kk fekete szezámmag
  • egy csokor petrezselyem

Bő vízben, kb. háromszorosa a lencsének, felteszem a lencsét főzni. Sózom. Kb. 20 perc alatt megfőzöm a lencsét, vigyázva, hogy oda ne égjen.

Közben egy serpenyőben kevés olajba beledobom a római köményt, és a mozsárban összetört koriandert, majd az apróra vágott hagymát, fokhagymát, gyömbért. Mikor a hagymakeverék megpárolódott, és a lencse már majdnem elkészült, hozzáöntöm a lencséhez. Ízesítem még garam masalával, és tetszés szerint kurkumával.

 

A sárgarépákat megpucolom és kisebb darabokra vágom. Kevés olajon előszór fedő alatt, aztán fedő nélkül, megpárolom, megsütöm, a végén megszórom a szezámmaggal.

 

A kész dahlt a sárgarépával, és aprított petrezselyemmel tálalom. Korianderrel is jó lehet.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dalit.blog.hu/api/trackback/id/tr377387874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása