Amikor pár napja elmentem bevásárolni két dolog lebegett a elött, Hogy valami csirkemájas ételt szeretnék, meg hogy tésztát, egész pontosan tagliatellét. Meg is vettem a májat, hazajöttem ránéztem a kedvenc blogjaimra, és azt láttam, hogy kicsivu is ebbe az irányba indult. Nagyjából az ő receptjét csináltam meg, csak a saját konyhámra igazítva.
Igazából most jöttem rá, hogy nálam milyen sok recept kezdődik így. Olaj, vaj, rá hagyma, fokhagyma, rá a fő alapanyag, aztán bor és végül tejszín. Ez is egy ilyen variáció.
- fél kg csirkemáj
- 4 db gomba
- egy evőkanál olívaolaj
- egy evőkanál vaj
- egy közepes hagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 3 szál kakukkfű
- egy csokor petrezselyem
- só, frissen örölt bors
- fél pohár Ábrahám száraz furmint (tulajdonképpen nevezhetnénk tokaji májnak is.)
- 2 dl tejszín
- fél zacskó tagliatelle
Először is feltettem a vizet forrni a tésztának, Sóztam.
A csirkemájat csikokra vágtam, a gombát negyedekre..Egy serpenyőben felforrósítottam az olajat és vajat, megdinszteltem rajta az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Rádobtam a májat, gombát, a kakukkfűvet, borsoztam. Mikor elkezdett pirulni, sóztam, majd ráöntöttem az Ábrahám féle bort, Hagytam kiforrni az alkoholt, majd mikor a májak szinte elkészültek, beletettem a tejszínt, és összeforraltam. Az utolsó pillanatban beledobtam az apróra vágott petrezselymet is. Eddigre pont kész lett a tészta is. Egy másik serpenyőben egy kevés olívaolajat melegítettem és rádobtam a tésztát. Összekevertem az olajjal, hogy bevonja. A tányéron alulra a tésztát, rá a gombás tejszines májat raktam. Reszeltünk hozzá parmezán is, de végül is nem kellett hozzá.