Az ötlet Lilahangya brokkolilevesétől jött, de a piacon nem volt szép brokkoli, és rámtört a krémlevesvágy.
Kivételesen sima egyszerű magyaros hétvége lett volna egy marhapörkölttel, de persze muszáj volt valami különlegeset is főznöm mellé.
Hihetetlenül finom lett.
Ráadásul ez is szénhidrátszegény étel.
- egy kis karfiol
- egy fél póréhagyma
- egy evőkanál vaj
- 200 ml kókusztej
- fél liter alaplé
- só
- 2 kk curry
- 2 kardamom
A póréhagymát szeletekre vágtam, a vajon megpároltam. Felöntöttem az alaplével, beledobtam a rózsákra szedett karfiolt, és puhára főztem. Amikor puhára főtt, szétturmixoltam, sóztam, curryvel és a mozsárban összetört kardamommaggal izesítettem, összefőztem a kókusztejjel.
Petrezselyemmel és korianderrel tálaltam.