Nahát, egy desszert. Ráadásul ezen a hétvégén kettő is volt. Az egyik a jól bevált meggyes clafoutis, a másik meg az általam nagyon szeretett marsbéli bolt receptje egy kis változtatással. Igazából a lányom csinálta először, aztán én megkóstoltam, és muszáj volt kipróbálnom.
- 0,5 kg túró
- 2 csomag natur ömlesztett sajt. (A legegyszerűbb olimpia)
- 2 tojás
- 2 citrom leve
- 100 gcukor
- 125g liszt tk
- Egy nagy bögre kimagozott meggy
- 1 jó kk fahéj
Sütőt előmelegítettem 180 fokra.
Robotgéppel símára kevertem a tészta hozzávalóit. egy kerek lapos jénait kivajaztam, és megszórtam fahéjjal. Beleöntöttem a masszát, a tetejére szórtam a meggyet. 50 percig sütöttem. Langyosan ettük. Izlés szerint meglehet szórni porcukorral, de nekem nem hiányzott. Viszont egy gombóc fagyit el tudnék hozzá képzelni.