Dalit

Mascarpones karalábékrémleves rusztikus vajgaluskával

2011. július 09. 00:01 - Dalit

 Na, ez a név most nagyon előkelő, és jó bonyolult lett, pedig csak egy maradékfelhasználó recept az IR-es * lányommal együtt megfőzve. Az igazat megvallva, főleg ő fözte, és az eredmény frenetikus.

Volt 3 db karalábé, egy szál póráhagyma, egy mascarpone a hűtőben. Vettünk hozzá még két kanál vajat, és némi fűszert, csombort, szerecsendiót, fehérborsot.

1. A karalábét megpucoltuk, kockára vágtuk. A póréhágymát vékonyra szeleteltük. Egy fazékban vajat hevítettünk, beledobtuk a karalábét, póréhagymát, és hagytuk párolódni. Ráöntöttünk 3 dl zöldség alaplét. Mikor megfőtt, botturmixszal pürésítettük. A mascarponét egy tojássárgával lazítottuk, majd a levessel összefőztük.

Közben egy kanál vajjal egy tojással és pár kanál teljeskiőrlésű tönkölyliszttel vajgaluskát készítettem, és a levesbe szagatva megfőztem.

*

IR. Inzulinrezisztencia, amit egy speciális és szigorú diétával lehet remekül karbantartani. NO finomliszt, no finomcukor, de meghatározott időnként meghatározott mennyiségű és típusú szénhidrát bevitele kötelező.

 

Szólj hozzá!
Címkék: karalábé

A bejegyzés trackback címe:

https://dalit.blog.hu/api/trackback/id/tr383051894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása