Dalit

Gung Bao csirke

2011. december 13. 10:30 - Dalit

A Magyar Narancsban olvasta a párom Chili és Vanília receptjét, és megkívánta. Az újságot rögtön utána el is tüntettem, úgyhogy végül a receptet máshonnan szedtem.

A Gung Bao csirke egy nagyon kedvelt és nagyon sokszor elrontott kínai étel, Szecsuanból, ennek megfelelően meglehetősen csípős is. Én most finomítottam rajta ilyen szempontból. Csirkemellből készült most, de használhattok marhát, rákot, halat is. Nekem a kedvenc kínai ételem ebben a pillanatban.
 
·         35 dkg csirkemell
·         pár darab szárított chili ízlés szerint
·         1 hagyma
·         40 g mogyoró
·         2-3 gerezd fokhagyma
·         3 ujjnyi gyömbér
·         1 tojásfehérje
·         2 tk kukoricakeményítő
·         ½ csésze olaj
 
Páclé a csirkéhez
·         ½ tk só
·         egy evőkanál rizsbor
 
Szósz
·         egy evőkanál rizsbor
·         fél evőkanál rizsecet
·         2 evőkanál szójaszósz
·         fél evőkanál cukor
·         egy evőkanál víz
 
A csirkemellet kisebb kockákra vágjuk, és összekeverjük a páclével.
A chili paprikát kimagozzuk, megmossuk, és beáztatjuk vízbe,
A hagymát 6-8 gerezdre vágjuk, a fokhagymát és a gyömbért apróra vágjuk.
A mogyorót kevés olajon megpirítjuk, majd félre tesszük. A csirkedarabokat összekeverjük a tojásfehérjével, és a kukoricakeményítővel. Egy wokban olajat forrósítunk. Beledobjuk a csirkét, és két -3 percig sütjük, majd megfordítjuk, és addig sütjük, amíg kissé barna lesz. Kiszedjük a húst, és félrerakjuk.
Újabb kanál olajat forrósítunk, beledobjuk a fokhagymát, gyömbért, a lecsurgatott, megszárított chilit, és óvatosan sütjük egy-két percig, majd hozzáadjuk a hagymát, és azzal is sütjük. Visszarakjuk a csirkét, leöntjük a szósszal, majd beleszórjuk a mogyorót, és összesütjük az egészet.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dalit.blog.hu/api/trackback/id/tr893459838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása