Hogy ez milyen finom leves. Különösen, ha tudjuk, hogy több mint 30 évig meg voltam győződve arról, hogy ehetetlen.
Addig csak napköziben, és porleves formájában találkoztam vele.
Aztán egyszer csak egy vendégségben megkínáltak vele, és kiderült, hogy nem hogy ehetetlen, de egyike a legfinomabbaknak.
Hozzávalók:
Egy nagy fej zeller fele
1 krumpli
fél liter alaplé
2 dl tejszín
2 ek vaj
só, bors
szerecsendió
A zellert és a krumplit kockákra vágtam. A vajban fél dl víz hozzáadásával fedő alatt puhára pároltam. Közben sóztam, borsoztam. Amikor már puha volt turmixgéppel pürésítettem, felöntöttem fél liter húslével, fél liter vízzel felforraltam. Jó 3 csipet szerecsendióval izesítettem. Beleöntöttem a tejszínt, és összeforraltam.
Pirított zsemlekockával, és apróra vágott zelllerzölddel tálaltam.