Dalit

Zellerkrémleves

2008. február 17. 19:15 - Dalit

Hogy ez milyen finom leves. Különösen, ha tudjuk, hogy több mint 30 évig meg voltam győződve arról, hogy ehetetlen.
Addig csak napköziben, és porleves formájában találkoztam vele.
Aztán egyszer csak egy vendégségben megkínáltak vele, és kiderült, hogy nem hogy ehetetlen, de egyike a legfinomabbaknak.



Hozzávalók:

Egy nagy fej zeller fele
1 krumpli
fél liter alaplé
2 dl tejszín
2 ek vaj
só, bors
szerecsendió


A zellert és a krumplit kockákra vágtam. A vajban fél dl víz hozzáadásával fedő alatt puhára pároltam. Közben sóztam, borsoztam. Amikor már puha volt turmixgéppel pürésítettem, felöntöttem fél liter húslével, fél liter vízzel felforraltam. Jó 3 csipet szerecsendióval izesítettem. Beleöntöttem a tejszínt, és összeforraltam.
Pirított zsemlekockával, és apróra vágott zelllerzölddel tálaltam.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dalit.blog.hu/api/trackback/id/tr96343131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása