Vettem egy formás grillcsirkét. A Feladat nem könnyű, mert megint beszerzési problémáim vannak. A vásárcsarnokban még nem sikerült egy normális csirkést találnom. Nem friss, nem szép.
Kénytelen vagyok az Aldiból venni a valamennyire ehető csirkét.
Újabb sikeres kísérletet tettem Gál Zsolt mustárjaival, most a mediterrán mustárt használtam nagy sikerrel.
- 1 csirke
- 3 ek mediterrán mustár
- sárga, fehérrépa, cékla
- 3 fej fokhagyma
- só, bors
A csirkét sóztam, borsoztam, és kívül belül alaposan bedörzsöltem a mediterrán mustárral. Befektettem egy tepsibe.
Megpucoltam egy nagy halom zöldséget, sárga és fehérrépát, felszeleteltem. 3 egész fokhagymát szintén megpucoltam, és gerezdekre szedtem. A csirke belsejébe és mellé is raktam a zöldséget, és a héjas fokhagymagerezdeket. A tepsit lefedtem alufóliával, és 40 percig sütöttem. Mikor a csirke megpuhult, leszedtem a fóliát, és még 15 percig sütöttem, hogy szép piros legyen.