Dalit

Nigella féle rántott csirke

2008. november 05. 03:46 - Dalit

Nagyon nagy kedvencem Nigella Lawson. Bírom, hogy husi, természetes, sugárzik belőle az életszeretet, nem csinál nagy faxnikat, képes még műdolgokat is  használni, konzervet, mindent, amit egy átlagos háziasszony is használ.

Már attól megéhezem, ha elkezd főzni.

Ez az étel nála délangliai csirkeként szerepel, és a főszereplője egyfajta sütőmargarin,de a csirkecombok nem sértődtek  meg, hogy nálam olajban sültek.

Azért is különleges,mert bő olajban én igazán ritkán sütök, rántott dolgokat meg még ritkábban. Valjuk be, legeleslegjobban panírozni utálok. Na de ennél a receptnél nem is kell, így aztán a bő olajban sütést felvállalom.  Még egy vallomással tartozom,  a rántott csirke végképp rémálom volt mindig számomra, vagy megég, vagy nem, de mindenképp mindig egy kicsit nyers maradt. Ezért is van az, hogy a gyorséttermek közül a KFC-ért rajongok, szégyenlem is magam:)

  • 2 db csirkecomb
  • fél liter vagy egy kicsit több tej
  • 1 evőkanál és egy teáskanál só
  • 125 gr liszt
  • egy kis vegyes bors, meg egy kis garam masala (a recept szerint cayenne bors)
  • 1 felvert tojás (ha kicsik a tojások, akkor 2)
  • fél liter olaj a sütéshez

 

Előző este egy tálba beleöntöm a tejet,  beleteszek egy evőkanál sót, meg borsot, majd belerakom a félbevágott csirkecombokat.
Lefedem fóliával és berakom a hütőbe. Ha véletlenül nem jut eszünkbe előző este, az sem tragédia, ha csak egy két órát áll. Másnap fazékba rakom a tejet a csirkecombokat, és elkezdem főzni. Mire a combok megpuhulnak, egy eléggé gusztustalan trutyi lesz a tejből, de ezzel nem foglalkozunk. A már puha combokat egy rácsra helyezem, amíg annyira kihűl,  hogy megtudjam fogni. Egy műanyag zacskóba beleöntöm a lisztet, egy kávéskanál sót, és egy kávéskanál garam masalát, vagy cayenne borsot, vagy olyan fűszert amihez kedvünk van. Beleteszem a csirkecombokat, és jó alaposan összerázom. Ez a legnagyobb kedvencem Nigellától. A lisztes darabokat belemártom a felvert tojásba, majd ismét be a zacskóba. Végül ismét a rácson hagyom pihenni 10 percig.

Felforrósítom az olajat, és pár percig mindkét oldalukat megsütöm. Hidegen is remek. 

1 komment
Címkék: csirke

A bejegyzés trackback címe:

https://dalit.blog.hu/api/trackback/id/tr62746243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Appelo 2014.09.30. 14:17:23

Ez a zacskós még macerásabb, mint "rendesen" bepanírozni. Amúgy ez akkor nem is igazi rántott hús, ha csak lisztbe van forgatva, ez olyan párizsi szelet szerűség.
süti beállítások módosítása